Home / Möbler / Valance gardiner
Valance gardiner

Paris Salon Swag Valances Gardiner Glacial Swan

En behandling som ges till fönstret för att täcka den översta delen av fönstret är känd som valensgardiner. Dessa kan antingen hängas ensamma eller kan kopplas ihop även med fönsterluckor eller gardiner. De tjänar två i ett syfte genom att vara dekorativt föremål på ena handen och dölja terapihårdvaran å andra sidan. De benämns swag även om de används som draperings- och buntingändamål. Det finns fyra typer av gardiner.

Först var ballongvalansen. I detta ger tyget ett fullständigt utseende på ballongen. De består vanligtvis av bomull eftersom ballongens form lätt kan ges av lätt material. Valance där tyg hänger över parentes och draperier över fönstret och med svansar som hänger ner på alla sidor kallas swag valance. Denna typ av valance kan tillverkas av valfritt tyg.

När den här svängvalsen görs med ett ljust eller rent tyg, kallas det scarfvalance. Triangulära former som hänger över gardiner och draperier är gjorda av tyget under ascot valance. Dessa valanser består av mer detaljerade material som siden eller sammet. I italiensk valance görs tyget så att det draperar över fönstrets överdel med full längd om tyget som bildar kurvan med kortaste bredd i mitten av fönstret. Valance är sättet att öka fönstren i fönstren från topp till botten såväl som gardinerna.